[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/100x73\/xr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xr.jpg","size":"79.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Poraz bh. rukometaša u prvoj utakmici baraža

Noćas je u Guimaraesu rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena od Portugala u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Damira Doborca pretrpjeli su poraz 29:19 u prvoj utakmici baraža protiv reprezentacije Portugala.

Nakon prvih 30 minuta meča Portugal je imao prednost (14:10), a u prvim minutama nastavka naši rukometaši podigli su nivo odbrane. Sjajne odbrane Benjamina Burića pružale su nadu našoj reprezentaciji.

Približili su se naši Zmajevi na minus tri, ali slabe odluke u napadu i nekoliko dobrih intervencija Manuela Gaspara nisu dozvolili da utakmica postane neizvjesnija.

Potom Portugal ulazi u tri serije po tri gola i dolaze domaći do najveće prednosti od plus deset. Na kraju je meč zaključen s pomenutih 29:19.

Najefikasniji u redovima Portugala bili su Rui Silva i Pedro Portela sa po pet pogodaka, dok je Salvador Salvador na svom kontu imao četiri gola.

Najbolji strijelac u našoj reprezentaciji bio je Milan Vukšić sa sedam golova, Mirko Herceg je postigao četiri, a Petrović Pavle tri gola.

Među stativama BiH Benjamin Burić je ostvario 13 odbrana, dok je kod Portugala Gaspar Manuel imao 11, a Gustavo Capdeville tri odbrane.

Revanš se igra u tuzlanskom Mejdanu u nedjelju (17 sati).

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!