[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/fazlic-efendic-migrantska-kriza.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/100x73\/fazlic-efendic-migrantska-kriza.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/21\/fazlic-efendic-migrantska-kriza.jpg","size":"64.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Podrška Općine Novi Grad Bihaću u rješavanju migrantske krize

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić posjetio je Općinu Novi Grad Sarajevo gdje je s  načelnikom Semirom Efendićem potpisao sporazum o finansijskoj podršci ove lokalne zajednice Gradu Bihaću, u svrhu pomoći pri rješavanju migrantske krize.

Općinsko vijeće ove sarajevske općine je za pomoć Bihaću za probleme migrantske krize u narednom rebalansu budžeta, planiralo 50.000 KM, saopćeno je iz press službe Općine Novi Grad.

- Odlučili smo da ta sredstva uputimo tamo gdje su najpotrebnija. Dobili smo zahtjev od Grada Bihaća da im, ukoliko smo u mogućnosti, pružimo finansijsku pomoć i danas smo potpisali sporazum kojim će biti realizovana sredstva. Nadamo se da će ona biti od pomoći našim kolegama u Bihaću. Smatramo da je migrantska kriza naš zajednički problem. Vidjeli smo posljednjih dana kako se brzo problem s migrantima širi u sve dijelove BiH. Krajina je do sada nosila najveći teret krize, a u Krajini grad Bihać. Pomaganjem gradu Bihaću pomažemo i sebi - kazao je načelnik Efendić.

Gradonačelnik Fazlić zahvalio je na pomoći koju Općina Novi Grad Sarajevo pruža Bihaću.

- Radi se o značajnim finansijskim sredstvima u iznosu od 50.000 KM, koja ćemo trasferirati našem preduzeću Vodovod, u svrhu opremanja vodvoda u kampu Lipa - kazao je Fazlić.

Istakao je da je ovaj potez važan i simbolično kao čin same podrške, razumijevanja...

- Od prvog dana migrantske krize mi tražimo da se time bave državne institucije, oni koji to trebaju da rade, koji su za to plaćeni i od prvog dana te krize mi smo uvijek imali razumijevanje od naših kolega iz lokalnih zajednica, gradova i općina. Ja se zahvaljujem općinskim vijećnicima i načelniku za ovu vrstu pomoći - kazao je gradonačelnik Bihaća.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!