[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/23\/raiffeisen-banka-3.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/23\/100x73\/raiffeisen-banka-3.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/23\/raiffeisen-banka-3.png","size":"684.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH / Pozitivna.bih

PODRŠKA NAJUGROŽENIJIM KATEGORIJAMA STANOVNIŠTVA

U skladu sa svojom strategijom održivosti Raiffeisen banka djeluje kao uključeni građanin te realizuje projekte koji adresiraju društvena pitanja. Banka je usmjerena na pokretanje napretka u društvenoj zajednici kao i na poboljšanje kvaliteta života ljudi. U skladu s tim, Banka tokom godine implementira niz inicijativa u okviru kojih donacijama podržava najugroženije kategorije društva.

Jedan od takvih projekata su donacije povodom vjerskih i novogodišnjih praznika, u okviru kojeg Banka još od 2012. godine donira sredstva najosjetljivijim kategorijama društva, umjesto slanja printanih čestitki klijentima i poslovnim partnerima. Pored namjere da unaprijedi rad organizacija koje podržava, Raiffeisen banka na ovaj način nastoji obradovati njihove korisnike i uljepšati im vrijeme praznika. Tokom 2022. godine, Banka je u okviru ove inicijative doprinijela aktivnostima devet organizacija u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

Još od 2017. godine izdvajajući sredstva od svake transakcije Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World Banka pruža podršku udruženjima Srce za djecu koja boluju od raka, SUMERO i SOS Dječija sela BiH. Kada god klijent izvrši plaćanje navedenom karticom na POS uređajima Banka donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije, te je u 2022. godini po ovom osnovu Banka izdvojila ukupno 37.893 KM.

Sa tri pomenute organizacije Raiffeisen banka ima partnersku saradnju i već niz godina ih podržava kako finansijski tako i kroz volonterske aktivnosti zaposlenika. Tako recimo, Banka organizaciju SUMERO podržava već više od 15 godina, a dala je značajan doprinos izgradnji  SUMERO centra za podršku osobama s invaliditetom u zajednici koji je otvoren prije nešto više od šest godina. Pozitivna priča koju njeguju Raiffeisen banka i SUMERO predstavlja i afirmativan primjer u zajednici, a u tekućoj godini Banka je za podršku ovoj organizaciji izdvojila 24.000 KM.

Rječnik održivosti

Korporativna društvena odgovornost je koncept upravljanja prema kojem kompanije integrišu društvena i okolišna pitanja u svoje redovne poslovne aktivnosti.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!