[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/03\/dd_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/03\/100x73\/dd_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/03\/dd_1.jpg","size":"77.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Piro ljut na Hondu što neće voziti, "Neprikladne reči"

Ovaj Italijan je redovno dobijao priliku pred domaćim navijačima u Muđelu i obično je tu bila još neka trka na kojoj je nastupao. Ipak u 2020. godini nema vozača sa specijalnom pozivnicom zbog smanjivanja troškova usljed pandemije koronavirusa.

"Veoma sam razočaran. Odluka takve veličine toliko donjeta uanprijed nije u redu. Ne znam da li je to način da neko bude kažnjen zbog nečega ali mislim da nije fer. Mogu da razumijem da se to odluči mijesec prije sezone ali ne znamo kada šampionat počinje i koliko trka će biti. Možda Honda hoće da Lorenco plati zbog toga što je prešao u Jamahu, ali ja nisam Horhe koji je zaradio mnogo novca i može da sijedi kod kuće. Mislim da i dalje mogu mnogo toga da dam MotoGP", rekao je test vozač Dukatija Mikele Piro čime je ispalio otrovne strijelice ka Hondi.

"Pirovi komentari su prava šteta i prilično su neprikladni. Ne razumijem odakle to. Honda kao i svi koji učestvuju u MotoGP rade veoma naporno kako bi shvatili kako izvesti uopšte ovu sezonu. Imali smo mnogo sastanaka. Uvek smo radili na budućnosti, na tehničkoj evoluiciji, i nije lako privići se. Zato boli kada neko iz fabričkog tima ima takve komentare u teškoj i kritičnoj situaciji za sve. Verujem da Piro treba da zna da Honda poštuje Lorenca. Završili smo sa njim sa poštovanjem i želimo mu najbolje u budućnosti", rekao je šef HondeAlberto Puđ.

izvor,sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!