[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/61969524-van-dijk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/100x73\/61969524-van-dijk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/61969524-van-dijk.jpg","size":"98.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pickford neće biti kažnjen zbog starta nad Van Dijkom

Evertonov golman Jordan Pickford neće biti kažnjen zbog žestokog i grubog starta nad štoperom ekipe Liverpoola Virgilom van Dijkom. Na startu "Merseyside" derbija između domaćeg Evertona i Liverpoola, prilikom jedne gužve u kaznenom prostoru, a po završetlu akcije, Pickford je uletio klizeći sa obje noge na Van Dijka, iako je ovaj prethodno "osigurao loptu".

Takav start bi zasigurno bio penal i crveni karton, no nakon pregledavanja VAR-a, ustanovilo se kako je Virgil bio u ofsajd poziciji. Odmah nakon tog starta, Van Dijk je napustio teren a umjesto njega je ušao Joe Gomez. 

Prema navodima Sky. Evertonovog golmana ne čeka nikakva kazna, te se neće voditi diciplinski postupak protiv njega, jer uz konsultaciju VAR-a je došlo do zaključka da start golmana ne zaslužuje crveni karton.



Fudbalska asocijacija Engleske će razmotrati samo one kazne koje sudije nisu konstatovlai tokom utakmice, pa se upravo zbog konsultacije sa VAR-om, postupak neće voditi protiv Pickforda.


Treba istaknuti kako će Van Dijk morati na operaciju zbog povrede prednjeg križno ligamenta, te mu slijedi pauza ne kraća od 7 mjeseci.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!