[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/dd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/100x73\/dd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/dd.jpg","size":"322.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pep i Klopp predlažu kako da poprave engleski fudbal

Pep Guardiola i Jürgen Klopp veliki su rivali na terenu, ali van njega često su ujedinjeni su u kritikovanju pretrpanog rasporeda današnjeg fudbala, posebno u Engleskoj.

Klopp i Pep često koriste svoj autoritet i status da kritiziraju odgovorne, posebno za zdravlje svojih igrača, kojima je, prema njima, potrebno više odmora.Iznijeli su nove kritike na pehare koje njihovi timovi moraju igrati - engleski Carabao Cup, zbog malog značaja takozvanog Mickey Mouse Cupa, i tradicionalnog FA Cupa.

"Otkažite to takmičenje. Manje utakmica, manje takmičenja, više kvaliteta, manje količine. Ljudi mogu živjeti bez fudbala. To je previše", rekao je Guardiola iz Liga kupa."Igrači se raspadaju zbog toliko utakmica. Jako mi je žao povrjeđenih Kanea i Rashforda. Svi menadžeri se žale, ali odgovorne nije briga. Utakmice su svaka dva do tri dana, igrači trpe", dodao je.

Sličnu temu je izvijestio Klopp, koji se dotakao i FA kupa. Njemački stručnjak predložio je modernizaciju takmičenja, koje se i dalje igra po vrlo tradicionalnim pravilima, tako da bi se u slučaju izvlačenja igrala ponovljena utakmica. 

"Ponavljani mečevi? Uvesti penale", rekao je Klopp, čiji tim igra u nedjeljnoj utakmici FA kupa protiv Shrewsbury Town.

"Argument za ponovljene mečeve je to da slabije momčadi imaju veće šanse ako se igra ponovljena utakmica kod njih. Onda im dajte prednost kod kuće. Igrajmo na njima, ako nas dobiju, čestitamo im i krećemo dalje", rekao je Klopp.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!