[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/211008-bbi-ks-slika_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/100x73\/211008-bbi-ks-slika_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/211008-bbi-ks-slika_1.jpg","size":"138.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

PD "Visočica" 15.000 KM podrška razvoju turističke infrastrukture

U kabinetu gradonačelnika Grada Visokog danas je potpisan  ugovor sa članovima Planinarskog društva „Visočica“ Visoko.

U cilju pružanja podrške razvoju turizma, a u skladu sa Javnim pozivom za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turizma, PD „Visočica“ Visoko je odobreno 15.000,00 KM za projekt „Planinarske staze na području grada Visoko“.

Gradonačelnik Visokog Mirza Gani izjavio je kako će to planinarsko društvo urediti i označiti planinarske staze i rute na području Visokog, kao i info table, klupe i druge infrastrukturne sadržaje koji omogućava korištenje pomenutih staza, ali i boravak u prirodi.

Istaknuo je također da su na sastanku čuli brojne ideje koje će poboljšati turističku ponudu grada, a nakon prve faze projekta, u narednoj godini slijedi i druga u sklopu koje će biti uređeni planinarski domovi i objekti, saopćeno je iz Grada Visokog.

U trećoj fazi planirano je da članovi Planinarskog društva "Visočica" ponude i određene programe i manifestacije, koje će privući posjetioce iz drugih gradova.

Projektom „Planinarske staze na području grada Visoko“ predviđeno je markiranje staza prvenstveno u rejonu Visočice, izletišta Ravne i Čajangrada.

Planirano je markiranje i obilježavanje staza u dužini od oko 35 km, kao i izrada i postavljanje info tabli, tabli sa putokazima, klupa za odmor sa kantama za smeće, te nadstrešnica sa klupama i stolovima.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!