[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/vizual-sakavac-trail-2019.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/100x73\/vizual-sakavac-trail-2019.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/vizual-sakavac-trail-2019.jpg","size":"560.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

PD Skakavac-'Skakavac Trail' za zdrav život i doprinos razvoju turizma

 Planinarsko društvo Skakavac organizator je utrke 'Skakavac Trail' koja je najavljena za 28. septembar, a Sarajevo će biti u centru interesovanja trkača iz više od 15 država. 'Skakavac trail' ove godine nudi četiri staze na dužinama od 20, 35 i 47, kao i Canicross utrku u dužini od 7,5 km.

- Staze (20, 35, 47 km) su bodovane sa ITRA i UTMB® kvalifikacijskim bodovima. U okviru utrke 'Skakavac Trail' bit će održano i 1. Državno prvenstvo u brdskom trčanju - navode organizatori.

Kako naglašavaju, sudionici utrke 'Skakavac trail' imat će priliku vidjeti i 98 metara visoki vodopad Skakavac, po kojem je Spomenik prirode i dobio ime.

Planinarsko društvo Skakavac nastoji, kroz ponudu novih atraktivnih sadržaja u prirodi, široj populaciji promijeniti stav spram očuvanja životne sredine, a treći put organiziraju 'Skakavac Trail'.

- Prijave za 'Skakavac Trail' otvorene su do 15. septembra, tačno u ponoć. Pozdravimo jesen kako dolikuje, osmijehom i uz raju - navode iz Planinarsko društvo Skakavac. Ističu doprinos Olimpijskog komiteta BiH koji je treći put specijalni partner utrke, k te podršku utrci Skakavac Trail 2019 Ministarstva kulture i sporta KS, Turističke zajednica KS, općina Vogošća, Centar i Stari Grad, kao i mnoga javna preduzeća i kompanije.

Utrka 'Skakavac Trail' promovira zdrav i aktivan način života, pomaže razvoju turizma, prezentira  prirodne i kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te stanovnicima grada i turistima nastoji predstaviti Spomenik prirode Skakavac kao atraktivnu destinaciju za aktivan odmor.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!