[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/jahorina-8b.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/100x73\/jahorina-8b.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/jahorina-8b.jpg","size":"474.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Rekordno ljeto na Jahorini najava za još uspješniju zimu

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić je tokom posjete Jahorini održala sastanak sa upravom Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Nedeljkom Elekom. 
 
Golić se posebno oduševila planinskim bobom, trenutno najvećom turističkom atrakcijom ovog dijele Evrope, a činjenica da je ostvaren promet od više od 190.000 KM i da je OC Jahorina prestigla broj od 27.500 ljetnih vožnji dovoljno govori o kakvoj atrakciji je riječ.

Izjavila je da turisti iz regiona dolaze u velikom broju na Jahorinu, što govori da ta planina živi 365 dana a samim tim je dobila i novo lice.

- Bitna stavka za planove za budućnost je zakon o OC Jahorina koji je prijeko potreban, a koji će riješiti sve probleme sa kojim se Centar suočava, od bespravne gradnje do neriješene komunalne infrastrukture - navela je Golić.

Ljevnaić je rekao da su na Jahorini trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti, te da će pomoću više od 30 miliona KM biti iskazan puni potencijal te planine.

Iako ljetna sezona na Jahorini još traje, uveliko su u toku i pripreme za zimu. Partner OC Jahorina Ski Fun već je počeo sa prodajom sedmodnevnih aranžmana na Jahorini, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!