[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/07\/xr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/07\/100x73\/xr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/07\/xr.jpg","size":"92.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pada rekord u eri pandemije: Kanelo i Sanders pred 70.000 navijača

Meksički bokser Saul Kanelo Alvares, nosilac pojaseva prvaka verzija WBA i WBC, i Englez Bili Džo Sanders, prvak u verziji WBO, boriće se u subotu u borbi za ujedinjenje naslova u supersrednjoj kategoriji pred čak 70 hiljada gledalaca koji prkose pandemiji na stadionu u Arlingtonu u Teksasu.

To će biti rekordni broj gledalaca na sportskim događajima od početka pandemije, a prema promoteru Ediju Hernu, oboriće se i rekord gledalaca za bokserski meč u natkrivenom ograđenom prostoru u Sjedinjenim Državama.

Godine 1978. godine Leon Spinks je pred 63.352 ljudi u Superdomu u Nju Orleansu pobijedio legendarnog Mohameda Alija.

Alvares i Sanders boriće se na stadionu AT&T, domu NFL ekipe Dalas Kaubojs, gdje će atmosfera biti još užarenija, jer se borba odžava u čast meksičkog nacionalnog praznika - 5. maj ("Cinco de Mayo").

Meksikanac u karijeri ima 55 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, koji mu je nanio Flojd Mejveder 2013., dok je Sanders neporažen u 30 borbi u karijeri.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!