Ovaj mousse je stvoren za sve one koji vole slastice koje ne zahtijevaju pečenje i ne oduzimaju previše vremena.
Sastojci:
300 grama Crna cokolada
100 grama Bjelance
350 grama Slatka pavlaka
12 grama Želatina
100 grama Crna belgijska čokolada
Priprema:
Reklama - nastavite čitati ispod oglasa
Istopiti čokoladu, a bjelanca umutiti sa šećerom.
Pomiješati čokoladu i bjelanca, dodati želatin i na kraju lagano umiješati ulupanu slatku pavlaku.
Ostaviti u frižideru pet sati da se ohladi. Otopiti čokoladu na pari , izliti na foliju, razvući tanko i isijeći pravougaonike. Ostaviti ih da se ohlade.
Na čokoladne pravougaonike išpricati čokoladni mousse, u sredinu može da se stavi malo mljevenih pistacija ili lješnika.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.
Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!
Želite da provjerite određenu vijest da li je tačna? Ili da prijavite lažnu vijest?
Popunite dole navedenu formu i pošaljite nam, a mi ćemo provjeriti navedeno!
Notifikacije
Željeli bismo vam slati notifikacije o najnovijim vijestima i aktuelnostima.
U skladu s novom europskom regulativom, StartBiH.ba je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. StartBiH.ba koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja. Nastavkom pregleda portala StartBiH.ba slažete se sa korištenjem kolačića. Više
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.