[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/26\/badminton.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/26\/100x73\/badminton.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/26\/badminton.jpg","size":"118.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH / Pozitivna.bih

Općina Centar finansijski podržala projekat „Badminton Svima“

Kroz projekat se korisnici upoznaju sa osnovama badmintona, treniraju u skladu sa svojim mogućnostima, te nastavljaju da se bave badmintonom kao rekreativci ili takmičari.

Badminton je olimpijski sport i jedan od najpopularnijih rekreativnih sportova na svijetu, odmah nakon fudbala. Badminton je sport koji se igra reketom, a u kojem se susreću ili dva pojedinca ili dva para.

Ono što Badminton Klub Sarajevo odvaja od drugih klubova je socijalizacija članova, aktivno druženje nakon treninga i termina, promocija porodične sportsko-rekreativne aktivnosti, uključivanje žena i djevojaka u sport, te afirmacija davno izgubljenog „amaterskog duha“.

Organizator poziva sve učenike osnovnih škola sa područja općine Centar, da se potpuno besplatno uključe u ovu aktivnost i pronađu idealan sport za sebe. 

Za sve zainteresovane Općina Centar je omogućila besplatne termine badmintona u prostorijama Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja do kraja godine i to u terminima ponedjeljak, srijeda i petak od 20 do 21.30 sati.

Za više informacija možete kontaktirati Badminton Klub Sarajevo. Kontakt podaci dostupni su i na web stranici Kluba www.badminton.ba.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!