[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/14\/aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/14\/100x73\/aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/14\/aa.jpg","size":"65.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Od Milutinova do Kalatesa: Ovo su najatraktivniji transferi u Evroligi ovog ljeta

Prethodna sezona u Evroligi prekinuta je zbog pandemije koronavirusa, a klubovi se polako okreću narednoj.

Kako to obično biva, preko ljeta dolazi do rekonstrukcije svih ekipa, a ko ima najviše novca može da bira najbolje.

Trenutnom situacijom na tržištu bavio se "Eurohoops". Oni su izdvojili 10 najatraktivnijih transfera u Evroligi ovog ljeta.

Nikola Milutinov - iz Olimpijakosa u CSKA

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 10,3 poena, 8,2 skoka, 1,2 asistencije

Tokom prethodnih pet godina u Olimpijakosu, Nikola Milutinov izrastao je u jednog od najboljih evropskih centara. Impresivnim partijama u Atini skrenuo je pažnju brojnih klubova, spominjao se odlazak u NBA, ali je na kraju završio u CSKA. Sa Moskovljanima je potpisao ugovor do 2023. godine. Tornike Šengelija - iz Baskonije u CSKA

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 15,9 poena, 5,6 skokova i 2,9 asistencija

Dolaskom Toka Šengelije - uz angažovanje Milutinova - CSKA je formirao dominantnu centarsku liniju. Reprezentativac Gruzije igra na poziciji "četvorke", a u glavni grad Rusije je došao iz Baskonije. Bio je najbolji igrač tima iz Vitorije tokom prethodnih godina, a sa timom Duška Ivanovića osvojio je Endesa ligu ove sezone.

I on je, kao i Milutinov, potpisao ugovor do 2023. godine.


Malkolm Dilejni - tokom sezone raskinuo ugovor sa Barselonom i kao slobodan igrač stigao u Armani

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 10,2 poena, 4,8 asistencija i 2,2 skoka

Iskusni Amerikanac prošle sezone vratio se u Evropu. Obukao je dres Barselone, ali ugovor nije odradio do kraja. Saradnja je sporazumno prekinuta, a Dilejni je dobio poziv iz Italije da karijeru nastavi u Milanu.

Sa "manekenima" je potpisao ugovor na dvije godine.


Kajl Hajns - iz CSKA u Armani

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 8,8 poena, 4,9 skokova i 1,4 asistencije

Još jedan igrač koji će karijeru nastaviti u Armaniju. Na veliko iznenađenje sportske javnosti, Hajns je ovog ljeta poslije sedam godina napustio CSKA i odlučio se za selidbu u Italiju. Amerikanac je četiri puta osvajao Evroligu (dva puta sa Olimpijakosom i dva puta sa CSKA) i biće prva opcija Etorea Mesine u reketu.

I on će na sjeveru Italije ostati do 2022. godine.


Luiđi Datome - iz Fenerbahčea u Armani

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 8,3 poena, 3,4 skoka i 1.3 asistencije.

Armani svake godine troši veliki novac na pojačanja, ali rezultati izostaju. U italijanskom klubu i ove sezone odlučili su da formiraju moćnu ekipu, a još jedan od igrača koji je stigao je Luiđi Datome. Italijan je pet godina igrao u Fenerbahčeu, prije tri godine osvojio je Evroligu, ali je ovog ljeta odlučio da se vrati u domovinu.

Njegovo iskustvo biće od velike koristi "mankenima". Ostaje da vidimo kako će Etore Mesina posložiti kockice u novoj sezoni.

Italijan je potpisao ugovor do 2023. godine.


Nik Kalates - iz Panatinaikosa u Barselonu

Statistika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 13,3 poena, 9,1 asistencija i 4,9 skokova.

Barselona je i ovog ljeta nastavila da dovodi zvučna pojačanja. Iz Panatinaikosa je stigao Nik Kalates i potpisao trogodišnji ugovor po kojem će zarađivati 5,5 miliona eura godišnje.

Grku će trener biti Šarunas Jasikevičijus, sa kojim je Kalates igrao jedno vrijeme u Panatinaikosu.

Barsa će i naredne sezone imati moćan tim, pa se očekuje da se iskupi za ovu lošu sezonu.


Derik Vilijams - iz Fenerbahčea u Valensiju

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 11,3 poena, 3,9 skokva, 1,2 asistencije

Nakon samo jedne sezone u Fenerbahčeu, Derik Vilijams je odlučio da promjeni sredinu. Spekulisalo se da će karijeru nastaviti u Himkiju, ali je na kraju Amerikanac izabrao Valensiju.

Drugi pik sa drafta 2011. godine u Španiji će igrati sa Bojanom Dubljevićem. Potpisao je ugovor na godinu dana.


Džordan Lojd - iz Valensije u Crvenu zvezdu

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 11,1 poen, 2,4 asistencije i 1,9 skokova

Crvena zvezda se i ove sezone pojačava na svim pozicijama, a jedan od novajlija je i Džordan Lojd. Amerikanac je sa Torontom osvojio NBA ligu, a u Beograd dolazi poslije dobre sezone u Valensiji.

Bek iz Čikaga potpisao je jednogodišnji ugovor.


Rokas Giedraitis - iz Albe u Baskoniju

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 13,8 poena, 4,8 asistencija i 1,6 skokova

Protekla sezona u Evroligi bila je debitantska na najvećoj sceni za litvanskog košarkaša. Geidraitis je blistao u Albi, sa kojom je osvojio duplu krunu.

Nekoliko klubova je bilo zainteresovano za centra, ali je na kraju Baskonija bila najbrža i ponudila mu trogodišnji ugovor.


Martin Hermanson - iz Albe u Valensiju

Statsitika u Evroligi u sezoni 2019/2020: 10,9 poena, 4,8 asistencija i 1,6 skokova

Još jedan igrač Albe koji iza sebe ima dobru sezonu. Islanđanin je bio jedan od najboljih strijelaca u njemačkom klubu, a sa Valensijom je potpisao ugovor do 2023. godine.


EvroligaNikola MilutinovNik KalatesLuiđi DatomeDerik VilijamsTornike ŠengelijaMalkolm DilejniKajl HajnsDžordan LojdRokas GeidraitisMartin Hermanson

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!