[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/090621-novic-amb-ksa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/100x73\/090621-novic-amb-ksa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/090621-novic-amb-ksa.jpg","size":"55.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Nović razgovarao s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Al-Ahmadijem

Član Skupine za Afriku i države Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sredoje Nović razgovarao je danas s novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamahom Dakhelom R. Al-Ahmadijem.

Sugovorinici su se složili kako između dvije države nema otvorenih pitanja, ali da Skupina prijateljstva između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije predstavlja dobar osnov za unapređenje odnosa na mnogim područjima, posebno ekonomije i turizma.

Prema riječima Novića, situacija s koronavirusom je, na žalost, spriječila da se ostvare mnogi kontakti između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije. Izrazio je nadu da će pandemija proći u što skorije vrijeme kako bi došlo do bilateralnih sastanaka i susreta kako zvaničnika i tako i drugih ljudi iz BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Činjenica kako ostvarivanje odnosa na mnogim poljima, posebno ekonomskim, znači jačanje jedne države na mnogim poljima, Nović je izrazio zadovoljstvo što stanovnici Kraljevine Saudijske Arabije pokazuju veliko interesovanje za posjete i ulaganja u Bosnu i Hercegovinu.

S tim u svezi, izrazio je nadu da će Vijeće ministara BiH u skorije vrijeme riješiti pitanja kada je riječ o sporazumu kojim će se omogućiti bezvizni ulazak građana Kraljevine Saudijske Arabije u Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Al – Ahmadi se zahvalio Noviću na srdačnom prijemu i razgovoru i poručio da Veleposlanstvo Kraljevine Saudijske Arabije u BiH u svakom trenutku stoji na raspolaganju s ciljem unapređenja odnosa između dviju država, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!