[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/090621-matanovic-amb-ksa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/100x73\/090621-matanovic-amb-ksa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/090621-matanovic-amb-ksa.jpg","size":"55.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

PSBiH - Matanović primio veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije Al-Ahmadija

Član Skupine za Afriku i zemlje Bliskog istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mijo Matanović primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamaha Dakhela R. Al-Ahmadija.

Na početku sastanka Matanović je zaželio veleposlaniku Al-Ahmadiju dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i izrazio nadu u uspješan diplomatski mandat u našoj zemlji. Kako je naglasio, postoji spremnost na poduzimanju svih aktivnosti s ciljem unaprjeđenje odnosa dvaju zemalja, posebno kada je riječ o ekonomskim odnosima. Takava vid spremnosti i rezultati koji mogu proisteći, sigurno doprinose dobrobiti svih u BiH, poručio je Matanović.

Veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije poručio je da njegova zemlja podržava stabilnost i prosperitet BiH, te da cijeni i razumije  multietičnost BiH. Prema njegovim riječima, parlamentarna suradnja i djelovanje Skupine prijateljstva sigurno može doprinijeti jačanju odnosa dvaju zemalja i zato treba uložiti napore da se tim putem i ostvare još bolji odnos BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!