[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/novo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/100x73\/novo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/novo.jpg","size":"85.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Novalić razgovarao s ambasadorom Katara u BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se u Sarajevu s ambasadorom Države Katar u BiH Sultanom Bin Ali Al-Khaterom.

Novalić i ambasador Al-Khater su pohvalili dobre odnose Bosne i Hercegovine i Države Katar, a poseban naglasak je stavljen na oblast ekonomske saradnje.

Sagovornici su bili složni da su brojne mogućnosti za unaprijeđenje privredne saradnje, te su razmijenili mišljenja o načinima za njen razvoj i veća ulaganja na području Federacije BiH.  

Novalić je pohvalio dosadašnje iskustvo s katarskim partnerima i investitorima, te istakao da će Federalna vlada, u skladu s nadležnostima, i dalje raditi na stvaranju uvjeta za bolju saradnju. Naglasio je da su Katarci dobrodošli partneri i investitori, te da stoji na raspolaganju da zajedničkim mjerama iskoriste postojeći potencijal za obostranu dobrobit.

S ciljem razvoja privredne saradnje, a s obzirom na iskazani interes katarskih investitora za našu zemlju, a posebno Federaciju BiH, Novalić je najavio da će uskoro o konkretnim projektima razgovarati s predstavnicima državnih institucija, ali i privrednicima te zemlje, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!