[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/07\/09\/mimo-sahinpasic-fake-news.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/07\/09\/100x73\/mimo-sahinpasic-fake-news.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/07\/09\/mimo-sahinpasic-fake-news.jpg","size":"34.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

NOVA EPIZODA HISTORIJE BH. NOVINARSTVA : Večeras MIMO ŠAHINPAŠIĆ

"Počeo je na radiju , prešao na televiziju ali mu nije bilo teško pisati ni za printane medije. Jer, naprosto – umije. Teška bolest ga nije spriječila da nastavi sa radom još bolje i da kritikuje sve što treba kritikovati.

I, da razbijemo dilemu – pravo ime mu je MIMO - ja mu gledao ličnu kartu. Mimo Šahinpašić je sa nama", najavljuje Dario Novalić, autor serijala Historija Bh novinarstva učesnika nove epizode ovog serijala  koja će se emitirati večeras.

Prikazivanje ovog dokumentarnog serijala započelo je od 26. februara  na BHT1.  Serijal govori o bogatoj historiji novinarstva u BiH, njegovom razvoju, novinarima, događajima, medijima a sve kroz priče i sjećanja učesnika, medijskih autoriteta. 

Autor serijala je dugogodišnji novinar Dario Novalić , a serijal se radi u koprodukciji izdavačke kuće magazina Start BiH i BHRT-a.

Emitiranje je nedjeljom sa početkom u 20,00 sati a reprizu možete gledati četvrtkom u 14.00 sati.

Serijal su podržali Bh Telecom, Lutrija BiH, Općina Centar Sarajevo.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!