[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/gg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/100x73\/gg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/20\/gg.jpg","size":"73.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Norveški tinejdžer napravio pomutnju na tržištu

Od kada je u zimskom prijelaznom roku 19-godišnji Erling Haaland iz RB Salzburga prešao u Borussiju iz Dortmunda malo tko je mogao očekivati ovakvu zastrašujuću statistiku od tinejdžera.

Za Borussiju iz Dortmunda na 12 utakmica postigao je ukupno 13 golova, a da je u top formi pokazao je i u nedavnoj pobjedi 4:0 u derbiju protiv Schalkea (nastavak prvenstva) kada je bio strijelac i asistent.

Ako se zbroji njegov učinak iz RB Salzburga i Borussije Dortmund 194 cm visoki norveški gorostas ove je sezone u svim natjecanjima zabio 41 gol na samo 34 službene utakmice! Statistika kakva se rijetko viđa.

Nakon takve sezone nije niti čudno da je za njega interes pokazao Real Madrid, a doznaje se kako je predsjedniku kluba Florentinu Perezu najveća želja dovesti dva najpotentnija igrača na svijetu oko kojih želi graditi momčad, a to su 21-godišnji Francuz Kylian Mbappé i Erling Haaland koji će krajem srpnja proslaviti 20. rođendan.

Naravno, ta dva igrača jako bi skupo koštala Real Madrid, a kada je Haaland u pitanju poznato je kako je za svega platila 20 milijuna eura odštete stigao iz RB Salzburga (klauzula) pa se isto tako zna da je nova klauzula o fiksnoj odšteti određena na 75 milijuna eura koju je moguće aktivirati najranije u srpnju 2021. godine. No, isto tako treba reći kako su Nijemci platili i proviziju od 15 milijuna eura Haalandovom agentu Minu Raioli, te dodatnih 10 milijuna 'bonusa za potpis' igračevom ocu Alfu-Ingeu.

No, španjolski AS doznaje kako je dogovoreno s Haalandom da neće otići iz Dortmunda prije ljeta 2022. godine što znači da Real mora značajno podebljati ponudu. Taj detalj im poprilično kvari planove…

Tako se doznaje kako su spremni platiti za njega čak 120 milijuna eura (na Transfermaktu mu je vrijednost 72 milijuna eura, op.a.). Prije se pisalo kako će Real ponuditi Borussiji 60 milijuna eura keša te srpskog napadača Luku Jović koji se nije snašao na Santiago Bernabeu.

U tom slučaju, ako ova nemoralna ponuda prođe, sve bi strane bile zadovoljne obavljenim poslom; Borussija iz Dortmunda jako bi dobro zaradila u svega godinu dana, a Haaland bi stigao u najtrofejniji europski klub čiji poziv se ne odbija. No s druge strane dao je riječ da će ostati malo duže u Dortmundu…

izvor ;tportal.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!