[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/xfg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/100x73\/xfg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/xfg.jpg","size":"100.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Navijači Njukasla osnovali fond, žele da kupe akcije kluba

Navijačka grupa The Newcastle United Supporters Trust (NUST) nastoji da prikupi novčana sredstva kako bi postala vlasnik dijela akcija Njukasla, ukoliko vlasnik Majk Ešli odliči da proda klub.

Od ostalih pristalica kluba traži se da doprinesu koliko mogu.

Decenijama se govori da su navijači žila kucavica kluba, ali njih uvek izostavljaju kada se donose glavne odluke“, rekao je Greg Tomlinson, predstavajući organizacije ‘Trust’.

„Žalsona je činjenica da se u fudbalu, kao i u životu, novac pita. Prikupljanje sredstava obezbijediće nam finansijsku podršku kako bi se čuo naš glas kada se klub proda“.

Grupacija Trust (NUST) ima više od 14.000 članova.

Podsjećamo, o prodaju Njukasla mnogo se pričalo prošle godine. Klub je trebalo da preuzmu investitori iz Saudijske Arabije, ali je Premijer liga stopirala taj posao jer nije bilo jasno ko bi bio novi vlasnik.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!