[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/osobe-s-invaliditetom.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/100x73\/osobe-s-invaliditetom.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/osobe-s-invaliditetom.jpg","size":"62.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Natjecanje u Livnu okupilo osobe s invaliditetom iz više općina

U organizaciji "Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije" u Livnu je održano natjecanje u spretnosti vožnje automobilom za osobe s invaliditetom "Susret 2020" koje je okupilo sudionike iz više općina i gradova.

Riječ je o projektu koji spomenuta udruga realizira uz potporu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Uime gradonačelnika Livna otvaranju natjecanja nazočila je predstojnica Ureda gradonačelnika Silvija Brčić koja je tom prigodom pozdravila sve natjecatelje i poželjela im uspješan dan.

"Grad Livno je uvijek imao dobru suradnju s našom livanjskom udrugom i prepoznavao ovakve i slične projekte i adekvatno ih podržavao. Tako će biti i u budućnosti. Danas živimo u vremenu nekog novog prilagođavanja. Vi, sudionici današnjeg događaja se zapravo cijeli život na neki način prilagođavate. I ukoliko budemo toga svjesni i pomagali jedni drugima, onda će svima bilo koja prilagodba biti jednostavnija i lakša", kazala je Brčić u obraćanju natjecateljima.

Predsjednica Udruge paraplegičara Hercegbosanske županije Šemsija Đeladini  zahvalila je Gradu Livnu na podršci.

"To je jedna naša potpora koja nam daje vjetar u leđa, znači da treba raditi na tome i da trebamo poboljšati situaciju koliko se može za osobe s invaliditetom", kazala je Đeladini.

Cilj projekta u spretnosti vožnje automobilom je aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom ne samo u sportu nego i u drugim aktivnostima, budući da, kako je navedeno, one općenito imaju malo prilika za interakciju i ispunjenje slobodnog vremena.

Na natjecanju u Livnu, pored domaćina iz Livna, Glamoča i Tomislavgrada, sudjelovali su i natjecatelji iz Mostara, Jablanice, Donjeg Vakufa, Novog Travnika, Zavidovića, Žepča, Velike Kladuše i Cazina, naovode iz Grada Livna.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!