[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/xs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/100x73\/xs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/22\/xs.jpg","size":"51.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Braun preko Ronija do prve titule u karijeri

U svojoj 33. godini Braun je igrao prvo finale u karijeri i pobjedom nad O’Salivenom postao prvi igrač iz Severne Irske koji je osvojio Vels open.

Do pobjede je došao u odlučujućem 17. frejmu nakon sjajnog dana i duela punog preokreta.

Prvu sesiju Braun je rješio u svoju korist i na odmor je otišao uz rezultat 5:3.

Kada su se uveče dvojica igrača vratila za sto, O’Saliven je vezao tri osvojena frejma i poveo 6:5. Uslijedio je i dobar odgovor Brauna koji je preuzeo vođstvo nakon dva vezana frejma. U 12. frejmu je odlično iskoristio grešku rivala i izjednačio da bi nakon toga poveo 7:6.

Od tada se igralo frejm za frejm, a pri rezultatu 8:8 u odlučujućem frejmu O’Saliven je napravio neočekivanu grešku, a Braun na najbolji mogući način iskoristio šansu koja mu se ukazala i sjajnim brejkom došao do prve pobjede u karijer.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!