[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/klizackispor1002.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/100x73\/klizackispor1002.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/klizackispor1002.jpg","size":"93.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Napredak mladih klizačica na Prvenstvu BiH

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, proteklog vikenda u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (OC Zetra), organizirao je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.

Takmičenja su održana u 10 kategorija, a titule prvakinja za klizačku sezonu 2019/20 osvojile su Adna Bećar, Zara Husedžinović, Edna Hamzić, Nedim Kruščica, Lana Galijašević, Sofija Kljajić, Emina Ćapin, Eva Sužnjević, Iman Bajramović Hergić i Ada Korić. Srebrena odličja izborile su Hena Uzunović, Vega Krasny, Sara Mujčić i Asja Hamzić, dok su bronze osvojile Maisa Hamzić, Lea Salihagić i Atina Aleksandra Smirnov, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

 - Organizacija ovog takmičenja, kojim smo obilježili i godišnicu ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu, bila je na najvišem nivou, što su nam potvrdile i prisutne strane sudije. Najdraže pozitivne ocjene dobili smo od prisutne publike, koja je uživala u izvođenju najtežih elemenata u umjetničkom klizanju, a posebno smo zadovoljni što se kod svih takmičara osjeti vidan napredak i želja za napredovanjem i uspjehom - kazao je predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH Zikrija Đonko.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!