[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/sead-kajtaz-i-23092021.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/100x73\/sead-kajtaz-i-23092021.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/sead-kajtaz-i-23092021.jpg","size":"75.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nakon Kajtaza, slijede nove ostavke?

Prekid utakmice, napad na sudiju Sabriju Topalovića, drakonske kazne za Velež i Hasića, te ostavka Seada Kajtaza na funkciju u NFS BiH, u potpunosti su polarizovale bh. javnost sportsku ali, sudeći prema izjavama nekih političara i političku javnost. 

Vico Zeljković, koji je zagospodario bh. fudbalom, sve ono što je najavio kao moguću kaznu u srijedu ujutro, Disciplinska i Takmičarska komisija NFS BiH je potvrdila istog dana u popodnevnim satima. 

Posebnu težinu je imala ostavka legende mostarskog Veleža, Kajtaza, koji je rekao da podnosi ostavku na mjesto savjetnika u savezu, jer ne može da gleda šta se radi u i oko saveza, ali i da ne želi da bilo ko koristi njegovo ime, što je Zeljković uradio u svojim istupima. 

Kako sada stvari stoje, izgleda da Sead Kajtaz neće biti jedini koji je podnio ostavku na funckiju. Kako navode na portalu sport1.oslobođenje.ba, čini se da bi do kraja sedmice moglo biti još nekoliko ostavki funkcionera saveza. 

Prema njegovim riječima anonimnog izvora, koji je odlučio da ispriča ovom portalu situaciju, radi se o četiri osobe, od čega su dvije članovi Izvršnog odbora, koji ne žele da se dovode u vezu sa svim dešavanjima u posljednje vrijeme.

Ne treba ni napominjati, kako su sva ova dešavanja bh. fubal vratila mnogo godina unazad.

Srećom napad na sudiju Topalovića, nije završio tragično, ali niko ne može garantovati da se isti neće ponoviti na nekoj od narednih utakmica, u bilo kojem bh. gradu - što dovoljno govori u kakvoj se pat poziciji nalazi naš fudbal.

Kao i obično u savezu se i dalje ne bave uzrocima, a kako vrijeme odmiče sukob se produbljuje i dobija političke komponente, što će svakako donijeti nove probleme ljudima u savezu. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!