[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/xs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xs.jpg","size":"69.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mundijal 2030. u Velikoj Britaniji i Republici Irskoj? Džonson podržao ideju

Premijer Velike Britanije, Boris Džonson kazao je da je "pravo vrijeme" da se Ujedinjeno Kraljevstvo i Republika Irska kandiduju za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

"Zaintersovani smo za mogućnost da 2030. fudbal dovedemo kući, mislim da je to ispravno. Ovo je dom fudbala, mislim da je i vrijeme pravo i smatram da bi to bila fantastična stvar za cijelu zemlju“, rekao je Džonson.

Kandidature za organizaciju Mundijala 2030. mogu da se podnose tek od naredne godine, ali na Ostrvu već sada rade studije izvodljivosti, jer savezi ovih zemalja razmatraju zajedničku kandidaturu.

Džonsonovu odluku pozdravili su u Škotskoj, Velsu, Sjevernoj Irskoj i Republici Irskoj.

„Nastavićemo sa izradom studije izvodljivosti i sa svim detaljnim procjenama kako bismo bili spremni i prije nego što FIFA zvanično otvori rok za prijave 2022. godine. Organizacija Svjetskog prvenstva u fudbalu bila bi nevjerovatna prilika za naše zemlje koje bi od toga imale mnogo koristi. Ako na kraju dođemo do odluke da se kandidujemo za organizaciju Mundijala, sa radošću ćemo je predstaviti FIFA-i i cijelom fudbalskom svijetu“, navodi se u zajedničkom saopštenju saveza Škotske, Velsa, Republike Irske i Sjeverne Irske.

Katar će biti domaćin narednog Mundijala, 2022. godine, dok će SAD, Kanada i Meksiko najbolje selekcije svijeta ugostiti 2026. godine.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!