[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/xw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xw.jpg","size":"59.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bejl ponovo motivisan, pravi povratak Gnabrija

Da se Garet Bejl probudio ranije, ili da je možda ranije našao zajednički jezik sa Žozeom Murinjom, možda bi Totenhem danas pričao o šansama za titulu, a ne o borbi za plasman na evropsku scenu.

Prvi put nakon dugo vremena Velšanin izgleda spreman i motivisan da se nadmeće, a kada je takav onda i nema mnogo igrača koji mogu da mu pariraju. U posljednjih 10 dana Bejl je postigao četiri gola, a u kakvoj je formi vidjelo se u nedjelju u laganoj pobjedi nad Barnlijem (4:0) kada je bio dvostruki strijelac.

Ruben Dijaš i Džon Stouns su pogađali za Mančester siti i donijeli mu 20. uzastopni trijumf, dok je Stevan Jovetić lansirao Monako ka pobjedi u duelu sa Brestom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN
Pau Lopes (Roma) - primio je dva gola i imao dvocifren broj odbrana. I po njegovoj partiji može da se zaključi koliko je odbrana Rome bila na mukama protiv Milana. Poraz je jednostavno bio neizbježan.

ODBRANA
Tomori (Milan) - došao je na pozajmicu iz Čelsija, a polako se nameće kao možda i najbolji centralni bek kojeg na raspolaganju ima Stefano Pioli.

Dijaš (Mančester siti) - napadači su imali loš dan protiv Vest Hema, ali u Gvardiolinom timu svi daju doprinos. Portugalac je pogodio za 1:0...

Stouns (Mančester siti) -..., a bivši štoper Evertona potpisao pobjedu u drugom poluvremenu.

SREDINA
Malinovskij (Atalanta) - „boginja“ je nastavila borbu za plasman u Ligu šampiona. Savladala je Sampdoriju u Đenovi, a put ka trijumfu joj je otvorio omaleni Ukrajinac.

Gnabri (Bajern) - vratio se nakon povrede i za samo dvadesetak minuta dokazao koliko je falio Bavarcima. Bio je dvostruki strijelac u petardi protiv Kelna...

Rejnije (Borusija Dortmund) - 19-godišnji Brazilac će meč protiv Arminije pamtiti po prvom pogotku u dresu „milionera“.

NAPAD
Rebić (Milan) - namučio je Romu, često bio i neuhvatljiv. Onda je pogodio za pobjedu kada je pored njega Đanluka Manćini izgledao kao da igra na poluamaterskom nivou.

Bejl (Totenhem) - šta se dešavalo između Žozea Murinja i njega posljednjih mjeseci znaju samo oni. Sada je Velšanin snaga Sparsa, ima uticaj na igru i rezultate kao u prvom mandatu kada je postao jedan od najboljih igrača na svijetu.

Jovetić (Monako) - zatresao je mrežu Bresta u svom stilu i pomogao „kneževima“ da osvoje tri boda. Monako je siguran na poziciji broj četiri, ima samo četiri boda manje od lidera Lila.

Lukaku (Inter) - već nakon 32 sekunde je načeo Đenovu, onda je sve bilo lakše za lidera Serije A. Belgijanac je stigao do 18. gola, kasnije se istakao i asistencijom.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!