[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/xc.jpg","size":"68.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Muhova eliminisala najbolju na svijetu, u polufinalu Australijan opena i Brejdi

Češka teniserka Karolina Muhova plasirala se danas u polufinale Australijan opena u Melburnu, pošto je pobijedila prvu teniserku svijeta Australijanku Ešli Barti posle tri seta, 1:6, 6:3, 6:2.

Do prvog plasmana u polufinale na nekom grend slem turniru, 27. teniserka svijeta došla je posle sat i 51 minuta.

Barti je dobro počela, uz dva brejka u prvom setu povela je u meču. Ona je povela sa 2:0 i 3:2 u drugom setu, ali je Muhova uspjela da se vrati, osvojila je četiri uzastopna gema i izjednačila u meču.

Čehinja je početkom drugog seta tražila pomoć ljekara, meč je bio prekinut na 10 minuta, a Muhovoj su izmjereni pritisak i temperatura.

Ona je treći set odigrala dobro, već u prvom gemu je oduzela servis prvom nosiocu, prednost brejka je sačuvala do kraja i plasirala se među četiri najbolje na turniru.

Muhova će u polufinalu igrati protiv 24. teniserke svijeta Amerikanke Dženifer Brejdi.

Brejdi je pobijedila sunarodnicu, 61. teniserku svijeta Džesiku Pegulu sa 4:6, 6:2, 6:1 i drugi put uzastopno se plasirala u polufinale nekog grend slema.

U drugom polufinalu igraju Naomi Osaka iz Japana i Amerikanka Serena Vilijams.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!