[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xl.jpg","size":"91.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mogu li farmaceuti da završe sezonu bez poraza: Još četiri utakmice do godine snova

Fudbaleri Bajer Leverkuzena oborili su evropski rekord star 60 godina nakon remija nad Romom u revanšu polufinala Lige Evrope - "farmaceuti" su sada neporaženi na 49 utakmica zaredom u svim takmičenjima.

Od uvođenja evropskih takmičenja nijedna ekipa nije napravila takav niz, tvrdi njemačka novinska agencija dpa.

Tim Ćabija Alonsa stigao je do rekorda golom koji je duboko u sudijskoj nadoknadi postigao Josip Stanišić (2:2).

Bajer je prije meča protiv Rome dijelio rekord s lisabonskom Benfikom, koja je bila neporažena u 48 službenih utakmica od decembra 1963. do februara 1965. godine.

Ovo su, međutim, nova fudbalska vremena, neuporedivo više utakmica, više takmičenja, pa je tako Leverkuzen za mnogo manji vremenski period - od avgusta prošle do maja ove godine, odigrao isti broj mečeva kao portugalski tim prije šest decenija.

Pred "farmaceutima" su sada bitke za produženje rekorda, jer ih čekaju finala Lige Evrope (protiv Atalante) i Kupa Njemačke (protiv Kajzerslauterna), te finiš u Bundesligi, gdje su do sada skupili 26 pobjeda i šest remija.

Ostalo su još mečevi sa Bohumom u gostima i Augzburgom kod kuće.

A upravo je bundesligaški rekord najteže dostižan. Drži ga Bajern Mihneh, koji je pod vođstvom Pepa Gvardiole i Jupa Hajnkesa između 2012. i 2014. godine ostao je neporažen u 53 utakmice.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!