[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/l-91ee7c584ba6971bcd74b04623c34bdc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/100x73\/l-91ee7c584ba6971bcd74b04623c34bdc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/l-91ee7c584ba6971bcd74b04623c34bdc.jpg","size":"80.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Ministar Lokmić na obilježavanju godišnjice Armije RBiH u Bihaću

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao je obilježavanju 32. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 19. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje je održano u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću.

Ceremoniji obilježavanja prisustvovali su visoki vojni zvaničnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, FBiH, kantona, gradova i općina, predstavnici međunarodnih vojnih organizacija i vojno-diplomatskog kora akreditiranih u BiH, predstavnici boračkih asocijacija i drugi ugledni gosti.

U okviru centralne svečanosti upriličeno je otvaranje Muzeja 2. rendžerskog puka Oružanih snaga Armije BiH, koji baštini tradiciju 5. korpusa Armije Republike BiH i odbrambeno-oslobodilačkog rata.

– Ovaj dan je još jedan u nizu povoda da se sa dužnim pijetetom i poštovanjem prisjetimo svih šehida i poginulih boraca. Njihova žrtva ugrađena je u temelje Bosne i Hercegovine i naše slobode, te zato sjećanje na njih nikada neće i ne smije biti izbrisano. Naša obaveza je da na istim principima na kojima je vođena borba za očuvanje Bosne i Hercegovine gradimo i njenu budućnost. Naša vizija je multietnička, demokratska i prosperitetna Bosna i Hercegovina, domovina ravnopravnih naroda i građana. Svim bosanskohercegovačkim patriotima upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine - istakao je Lokmić.

Naša je stalna obaveza, kako je dodao, da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici A RBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!