[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xx_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/xx_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/xx_2.jpg","size":"68.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mercedes predstavio novi bolid – ostaje u crnom

Novi automobil njemačkog tima nosi ime W12 i većim dijelom je zadržao crnu boju. Prošlogodišnji model prvotno je trebao biti srebrni, ali njegov izgled promijenjen je nakon što je početak sezone odgođen kako bi se borio za diverzifikaciju u Formuli 1.

Od uvođenja hibridne turbo ere, Mercedes je nezaustavljiv i osvojio je sedam uzastopnih dvostrukih kruna. Šest naslova donio mu je Hamilton, a jednu Nico Rosberg.

Njemački tim zadržao je vozačku postavu, pa će njegove boje pored Hamiltona braniti Walteri Botas. Oboje su potpisali jednogodišnji ugovor, s tim što je sporazum koji je britanski automobilista tek nedavno postigao s Mercedesom jasno naznačio da je to osnova za daljnju saradnju.U odnosu na prošlu sezonu, ovogodišnji automobil predstavlja evoluciju prethodne, za čijim su volanom Hamilton i Botas ostvarili 13 pobjeda u 17 trka. Novi Mercedes će narednih dana imati test na stazi, a službeno će na njemu biti tek na predsezonskim testovima od 12. do 14. marta u Bahreinu, gdje će se 28. marta održati prva trka u sezoni .

Ovogodišnje prvenstvo Formule 1 moći ćete pratiti isključivo na kanalima Sport kluba.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!