[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/06\/xr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/06\/100x73\/xr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/06\/xr.jpg","size":"75.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Maksova borba za titulu prioritet

Holanđanin ima odličan start sezone. Ostvario je pobjedu i dva druga mjesta u prve tri trke i trenutno ima osam bodova zaostatka u odnosu na lidera Luisa Hamiltona, vozača Mercedesa.

Nastavićemo da razvijamo naš bolid za narednu sezonu, ali to nikako ne znači da ćemo Maksovu borbu za titulu staviti u drugi plan. Ne možemo sada to da uradimo kada poslije dugo vremena imamo bolid sa kojim bi mogao da bude svjetski šampion“, istakao je Marko.

Na poslednjoj trci u Portugalu, Red Bulov bolid RB16B nije se najbolje pokazao.

Polako dobijamo sliku snage i slabosti našeg bolida. Uslovi u Portugalu nisu bili uobičajeni. Očekujem da ćemo u Barseloni imati standardnu trku i tada ćemo još više znati na čemu treba da radimo“, izjavio je Marko.

Prvi čovjek Red Bula očekuje veliku borbu tokom narednog vikenda na Velikoj nagradi Španije između njegove ekipe i Mercedesa.

Mislim da ćemo moći maksimalno da razvijemo brzinu bolida i uhvatimo dobar ritam. Jasno je da je i Mercedes u sve boljem stanju. Bitno je da iz vikenda u vikend napredujemo. Vjerujem da možemo do kraja da se borimo za titulu“, rekao je Marko.

Trka za Veliku nagradu Španije na programu je u nedelju 9. maja. 

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!