[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/heiko-maas-rse.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/100x73\/heiko-maas-rse.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/heiko-maas-rse.jpg","size":"44.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Maas: Od ključnog je značaja da vakcina bude dostupna svima u svijetu

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas izjavio je u ponedjeljak kako je od ključnog značaja da svaka vakcina razvijena za borbu protiv koronavirusa bude dostupna svima u svijetu.

Maas je razgovarao s kolegicom iz Južne Koreje,  Kyung-wha, tokom njene današnje posjete Berlinu, i oboje sagovornika usuglasili su se da je „potrebna veća saradnja širom svijeta za suočavanje s izazovima, ne za njihovo izbjegavanje“.

I Južna Koreja i Njemačka pohvaljene su zbog toga što su bile u stanju da brzo i efikasno uspore širenje virusa u svojim zemljama, ali je Maas upozorio „da smo još usred epidemije“.

- U cilju njenog prevazilaženja, pitanje kako će lijekovi i vakcine biti distrubuirani nakon njihovog razvoja bit će od središnjeg značaja - izjavio je šef njemačke diplomatije, prenosi Associated Press.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!