[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/interpol-general-secretariat-in-lyon.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/100x73\/interpol-general-secretariat-in-lyon.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/interpol-general-secretariat-in-lyon.jpg","size":"198.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Konjufca zatražio da se razmotri neprijavljivanje Kosova u Interpol

Kosovski Ministar vanjskih poslova Glauk Konjufca zatražio je na sjednici Vlade da se razmotri neprijavljivanje Kosova za članstvo u Interpolu ove godine.

"Prema internoj analizi ministarstva koje predstavljam, situacija nije previše optimistična u odnosu na prethodne godine", rekao je Konjufca.

Kosovo bi po njemu imalo isti rezultat ako se prijavi i ove godine, prenosi Radio-televizija Srbije.

Rekao je da je bolje prijavu podnijeti sljedeće godine.

"Sljedeće godine je za nas mnogo povoljnije zbog mjesta gdje se održava, u Turskoj, gdje bi mogao da se uradi veći posao, jer smo naslijedili ozbiljnu situaciju i došlo je do neuspjeha u glasanju za članstvo Kosova u Interpolu.

Čini mi se da ćemo tek 1. ili 2.ožujka to pitanje riješiti, moramo obavijestit nadležne institucije da Kosovo neće podnijeti zahtjev ove godine", naveo je Konjufca.

Smatra da neuspjesi nisu dobri za Kosovo.

Kosovski premijer Albin Kurti rekao je da će žurno riješiti to pitanje.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!