[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/28\/komsic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/28\/100x73\/komsic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/28\/komsic.jpg","size":"258.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Agitprop u BiH

Komšić: Vučić je po nalogu Rusije optužio SAD i Britaniju za miješanje u izbore u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju za miješanje u izborni proces u Bosni i Hercegovini, kazao je danas u Visokom kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

- Gospodin Vučić je prije nekoliko dana kazao da će iznijeti navodne frapantne dokaze o miješanju zapadnih sila u izborni proces u BiH, naglašavajući da će te navode iznijeti tek nakon izbora. U ime Vučića, i pozivajući se na njega, danas je to eksplicitno kazao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Ako se Dodik poziva na Vučića i pri tome ističe da su Britanci i Amerikanci, kako kaže, obezbijedili oko 40 miliona KM za destabilizaciju vlasti u entitetu RS i upliv u izbore, onda je tu stvar vrlo jasna. Dodik nikada ne bi mogao izaći u javnost sa ovakim optužbama a da za to nema zeleno svjetlo od Vučića. Vučić je, u to nema sumnje, signalizirao Dodiku da je vrijeme da se obruši na SAD i Veliku Britaniju- rekao je Komšić.

- Nadam da je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović iskoristio posjetu Bijeloj kući i o svemu ovome upoznao predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i State department", dodao je Komšić

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!