[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/10\/komsic-abazovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/10\/100x73\/komsic-abazovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/10\/komsic-abazovic.jpg","size":"68.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Komšić nema Twitter profil, očekuje zvaničan odgovor iz Crne Gore

Nakon reakcija brojnih bh. dužnosnika zbog činjenice da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao neustavni 'Dan Republike Srpske', potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na Twitteru se obratio članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću gdje je naveo da Crna Gora želi najbolje odnose s državama regiona.

Dodao je da Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije te da je "ruka prijateljstva Vlade Crne Gore pružena svima, to važi i za Bosnu i Hercegovinu".

Međutim, iz Kabineta Željka Komišića potvrđeno je da član Predsjedništva BiH nema zvaničan profil na Twitteru te da Abazović komunicira s lažnim profilom zbog čega su pozvali društvenu mrežu Twitter da blokira lažni profil koji se upustio u komunikaciju s Abazovićem.

- I dalje očekujemo zvaničnu reakciju Vlade Crne Gore i potpredsjednika Vlade - rečeno je.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ranije je nazvao izrazom dubokog nepoštivanja države BiH i odluka Ustavnog suda BiH, čestitke koje je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio povodom obilježavanja neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

- Nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH predstavlja krajnji izraz nepoštivanja države Bosne i Hercegovine. Očekujem od Vlade Crne Gore da se u najkraćem mogućem roku ogradi od čina premijera Crne Gore koji je direktno usmjeren protiv suvereniteta države BiH - kazao je Komšić.

Smatra da su izvinjenje građanima Bosne i Hercegovine također dužni uputiti koalicioni partneri premijera Krivokapića zbog veličanja datuma koji u kolektivnoj svijesti građana BiH nije ništa drugo nego datum koji simbolizira početak velikosrpske agresije nad BiH i početak provođenja genocidnog projekta te politike, saopćeno je ranije iz Komšićevog kabineta.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!