[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/cvijanovic-s-ljubavlju.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/100x73\/cvijanovic-s-ljubavlju.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/cvijanovic-s-ljubavlju.png","size":"692.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

Kako je Željka Cvijanović za vlastitu promociju iskoristila vozila za djecu s poteškoćama u razvoju

U Banjaluci su predstavljena vozila za djecu sa intelektualnim poteškoćama Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Srpske (Menerali), koja su kupljena sredstvima akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

U ovoj akciji ukupno je prikupljeno 619.057 KM.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović  u Banjaluci je razgovarala sa predstavnicima Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Srpske (Menerali) koji su predstavili rezultate prošlogodišnje humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Usljed nedostatka prevoznih sredstava, više od 2.5000 djece sa intelektualnim poteškoćama u Srpskoj je bez stručne pomoći i njihov razvoj je otežan.

U Srpskoj djeluju 33 udruženja koja su dio Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica.

cvijanovic-s-ljubavlju.png

Hvale vrijedna akcija, ali je interesantno da se sve dešava u predizbornom periodu i da na vratim vozila piše da je pokrovitelj akcije  predsjednice RS Željke Cvijanović. Inače, sredstva za fond su prikupljana putem humanitarnog broja.

(Foto: Kabinet Predsjednika RS))

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!