[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/01\/celinac.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/01\/100x73\/celinac.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/01\/celinac.png","size":"846.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

Dani opštine Čelinac: "Spektakularni koncert" sa predizbornim elementima

Povodom Dana i krsne slave opštine Čelinac građanima ove opštine najavljeno je održavanje koncerta . 

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) se obratio opštinskoj administraciji sa upitom koliko je koštao pomenuti koncert kao i marketinška kampanja njegove promocije koja je uključivala i postavljanje bilborda na više lokacija kojima su građani pozivani na besplatan koncert . 

Načelnik Čelinca Vlado Gligorić tvrdi da opštinska administracija nije organizovala koncert povodom Dana i krsne slave opštine Čelinac, na kojem su nastupili Saša Matić, Ana Bekuta, Milica Pavlović, Ivana Selakov i Jovan Perišić.

 

Odgovor načelnika opštine koji tvrdi da opština Čelinac nije organizator proslave povodom Dana opštine

 

Snimci na društvenim mrežama pokazuju da  se, prije besplatnog koncerta muzičkih izvođača, na bini pojavilo četvoro kandidata SNSD-a na predstojećim opštim izborima koji su držali govor, pjevali i okupljene građane indirektno pozivali na glasanje.

TI BIH je upozorio da je ovaj slučaj očigledan primjer zloupotrebe javnog događaja i javnih sredstava za promociju stranaka i kandidata na predstojećim izborima.  Ipak opštinska administracija tvrdi da nije organizator tako da ostaje nepoznato iz kojih sredstava je koncert finansiran. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!