[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/02\/14\/sevdah-i-vino-alma-subasic-1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/02\/14\/100x73\/sevdah-i-vino-alma-subasic-1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/02\/14\/sevdah-i-vino-alma-subasic-1.png","size":"676.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

Kad voliš sevdah i vino: Ove subote Balkantina pripremila novo iznenađenje

Ove zime se zagrijavamo u Balkantini!

Nakon časa kuhanja sa poznatim bosanskohercegovački kulinarskim majstorom Miranom Karićem, Balkantina nastavlja sa nizom događaja u sklopu projekta Bosnian gastro & life nights koji se implementira u suradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Ovoga puta riječ je o romantičnom događaju ‘’Sevdah & Wine’’ na kojem će zaljubljenici sevdalinki imati priliku slušati ovu tradicionalnu muziku, a uz to degustirati najfinija hercegovačka vina i lokalne sireve.

Ovo jedinstveno gastro-muzičko iskustvo će svojim glasom upotpuniti Alma Subašić koja će uz gitaru interpretirati naše najljepše sevdalinke.

Uz performans sevdalinke, na "Sevdah & Wine" događaju, posjetitelji će imati priliku da prisustvuju prezentaciji Vinarije Ostojić, tokom koje će degustirati najfinija vina i uparivati ih sa Puđa sirevima, sve uz instrukcije profesionalnog somelijera Blaža Ostojića.

Ovaj jedinstveni događaj održat će se u subotu, 18. februara u Jelićevoj foto galeriji na adresi Jelićeva 1 u Sarajevu.

Mjesta su ograničena, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na sljedećem linku:

https://forms.gle/yVSpcSwD9TRCYJmB8

Balkantina je već prepoznata kao gastro-turistička agencija osnovana 2016. godine s ciljem promocije gastronomskih iskustava Bosne i Hercegovine i regiona.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!