[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/01\/cv.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/01\/100x73\/cv.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/01\/cv.jpg","size":"83.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Junajted riješio pitanje napadača

Nigerijski fudbaler Odion Igalo ostaće u Mančester junajtedu do 31. januara 2021, objavio je engleski klub, dan nakon što je istekao inicijalni ugovor o pozajmici napadača koji je u u januaru ove godine stigao na Old Traford iz kineskog kluba Šangaj.

Igalo će tako igrati za "đavole" i u nastavku prekinutog engleskog prvenstva koje bi trebalo da se nastavi 17. juna.

On je u dresu Junajteda postigao četiri pogotka u osam nastupa, a engleski premijerligaš će kineskom klubu odštetu u visini oko četiri miliona eura.

Tim Olea Gunara Solskjeera do kraja prvenstva ima još devet utakmica, a trenutno se nalazi na petom mjestu sa 45 bodova, tri manje od zone koja vodi u Ligu šampiona sljedeće sezone. Uz dvoboje Premijer lige, čekaju ga još i utakmice FA kupa i Lige Evrope.

Junajted u četvrtfinalu FA kupa gostuje Noriču, a u Ligi Evrope ga čeka revanš osmine finala protiv austrijskog LASK-a i teorijska potvrda plasmana u četvrtfinale nakon trijumfa u Lincu od 5:0.

Takmičenje u Ligi Evrope trebalo bi da se nastavi u avgustu, a četvrtfinale FA kupa je na rasporedu 27. i 28. juna.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!