[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/30\/starship-magla.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/30\/100x73\/starship-magla.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/30\/starship-magla.png","size":"468.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Još jedan spektakularan pokušaj koji je propao

Danas se u 15 sati po našem vremenu, dogodilo lansiranje SN11 Starshipa, o čijoj pripremi smo ranije pisali. Starhsip se i ovaj put zabio u tlo. 

Testiranje je provedeno u uslovima izrazito guste magle, tako da se od navedenog zapravno ništa nije vidjelo, ali se mogao čuti jak udar i vidjeti nešto komada broda kako lete prema kameri nakon samog udara. 

U 15 sati po hrvatskom vremenu SpaceX je lansirao SN11 Starship i nakon uspješnog lansiranja, Starship se zabio u tlo pri slijetanju.

Iz SpaceX-a još uvijek ne izlaze sa informacijama šta se zapravo dogodilo.

U prethodnim pokušajima, svi prototipi su spektakularno eksplodirali, sa tim da je posljednji test SN10 zapravo bio gotovo pa uspješan, jer je letjelica sletjla, no onda je odjednom eksplodirala nekoliko minuta nakon slijetanja. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!