[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/26\/eskplozija-starship.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/26\/100x73\/eskplozija-starship.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/26\/eskplozija-starship.png","size":"486.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Priprema se novi test Starshipa

Nekima je treća sreća, a kompaniji SpaceX možda ta sreća bude pod brojem 11. Već danas, ova kompanija bi mogla pokušati novi test rakete prototipa svog budućeg Starshipa. Posljednjih nekoliko je završilo loše. 

Iako iz ove kompanije nisu zvanično potvrdili da će u petak stvarno i provesti novo testiranje rakete, sve je spremno za lansiranje SN11 prototipa. 

Ceste oko Boca Chica Villagea su zatvorene, a vremenski okvir od 12 sati za provođenje tog novog testa započinje od popodneva po našem vremenu i trajat će do ponoći, isto po našem vremenu. 

Ukoliko lokalno stanovništvo to želi posmatrati, morajo to uraditi sa sigurne distance, navode lokalne vlasti. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!