[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/12\/irak-mosul-vojska.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/12\/100x73\/irak-mosul-vojska.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/12\/irak-mosul-vojska.jpg","size":"151.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Irak: Teroristi ISIS-a ubili trojicu, a ranili još četvoricu vojnika kod Mosula

Najmanje tri vojnika su ubijena, a četvorica su ranjena u napadu koji su teroristi ISIS-a izveli u provinciji Nineveh na sjeveru Iraka, javlja Anadolu Agency (AA).

Neimenovani policijski zvaničnik saopćio je da su teroristi ISIS-a naoružani mitraljezima izveli napad na iračke vojnike u Al-Khattabu koji je smješten jugoistočno od Mosula.

On je kazao da su iračke snage sigurnosti odgovorile na napad i pokrenule potjeru za napadačima.

Teroristička organizacija ISIS je u ljeto 2014. godine okupirala irački Mosul i niz susjednih regija, a združenom operacijom iračkih snaga regija je oslobođena nakon nešto manje od četiri godine.

Stalnu sigurnosnu prijetnju u Iraku i dalje predstavljaju takozvane uspavane ćelije ISIS-a koje i dalje izvode napade, a najčešće u provincijama Kirkuku, Salahaddinu i Diyali.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!