[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/l-6b72fb6f8d6eeec6fc0dcf5dcff66be8.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/100x73\/l-6b72fb6f8d6eeec6fc0dcf5dcff66be8.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/l-6b72fb6f8d6eeec6fc0dcf5dcff66be8.jpg","size":"88.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Hemofarm - Podrška roditeljskim kućama u BiH

Kroz akciju „Kreni od sebe“ kompanije Hemofarm,  od prodaje probiotika prikupljena su novčana sredstva od 44.000 KM za podršku roditeljskim kućama u BiH u kojima borave djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji, saopćeno je iz Hemofarma .

-Zahvalni smo našim sugrađanima koji vjeruju u nas i koji su, zajedno sa nama, učestvovali u ovoj akciji. Svi smo krenuli od sebe i pomogli našim najmlađim herojima da njima i njihovim roditeljima bar olakšamo boravak u roditeljskim kućama. Ova akcija jeste pokazatelj koliko zajedno možemo učiniti i pomoći drugima, te da kada je potrebno nismo kap, nego more - rekao je direktor Hemofarma u BiH  Saša Urošević.

Prikupljena sredstva roditeljskim kućama upotrebljena su za nabavku neophodne opreme za svakodnevni život i rad, poput bijele tehnike, namještaja, računara, štampača, senzornih materijala i igračaka,  invalidskih kolica, interaktivnih tabli i drugog. 

Direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat istaknuo je da su roditeljske kuće  jedan od najznačajnijih programa koje Udruženje vodi.

-Njihov značaj se najviše ogleda u ogromnoj količini podrške koju pružaju našoj djeci i njihovim porodicama. Zato nam je jako važno da imamo prijatelje i partnere koji će biti uz roditeljske kuće i pomoći nam da održimo visok kvalitet usluge ranjivoj kategoriji djece oboljele od raka. Upravo na tom polju jako mnogo nam je pomogao Hemofarm, na čemu smo od srca zahvalni. Donacija koju su prikupili za roditeljske kuće i oprema koju su donirali uveliko je pomogla obnavljaju njenih resursa i unapređenju boravka naših mališana. Bravo, Hemofarm, za sjajnu kampanju sa najhumanijim ciljem, koji je ispunjen- rekao je Kubat.

Liječenje maligne bolesti je dugotrajan proces, a roditelji i djeca u Kući borave i do godinu dana.

-Dijagnoza malignog oboljenja djeteta jedno je od najstresnijih iskustava koje se može dogoditi unutar porodice. Put do izlječenja je mukotrpan i dugotrajan, a djeca i roditelji suočavaju se sa strahom, neizvjesnošću i mnogim drugim problemima. Sa dijagnozom maligne bolesti niko ne bi trebalo da se suočava sam i zbog toga je podrška izuzetno važna. Zahvalni smo kompaniji Hemofarm koja je prepoznala važnost podrške u najtežim trenucima i koja je akcijom ‘Kreni od sebe’ našim mališanima i njihovim roditeljima olakšala put do izlječenja - rekao je predsjednik Udruženja „Iskra“ Milan Berić.

Pod okriljem udruženja „Srce za djecu“ i „Iskra“ u Bosni i Hercegovini  pri kliničkim centrima u Sarajevu i Banjoj Luci  djeluju dvije roditeljske kuće, a očekuje se i početak rada i treće kuće u Tuzli, navodi se u saopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!