[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/hamzaturulja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/100x73\/hamzaturulja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/hamzaturulja.jpg","size":"339.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hamza Turulja prvi bh. karatista na olimpijadi mladih u Buenos Airesu

Bosanskohercegovački karatist Hamza Turulja na poziv Svjetske karate organizacije - WKF i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine nastupit će na olimpijskim igrama za mlade koje će početkom oktobra biti održane u Buenos Airesu. 

Po riječima izvršnog sekretara Karate saveza BiH Ramiza Potura, karate će ove godine prvi put biti zastupljen na olimpijadi mladih, a Turulja će biti prvi predstavnik bh. karatea na ovoj smotri, što se smatra istorijskim događajem za BiH.

- Karate savezu BiH, kao i Karate klubu "Okinawa" iz Sarajeva je cilj da Turulja ode što spremniji na ovu veliku smotru na kojem će pokušati da osvoji prvu olimpijsku medalju u ovom sportu. Zato se nadamo da ćemo imati na tom putu adekvatnu pomoć institucija i privrednih subjekata koji će nam pomoći da kroz pripremni ciklus nemamo poteškoća u vidu nedostatnih finansijskih troškova koji su za naše uslove nedostižni - kazao je Potur.

Sedamnestogodišnji Turulja trenutno je najbolje plasirani bh. takmičar na WKF ranking listi, na kojoj zauzima 17. mjesto.

Podijelite ovaj članak!