[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/h20180717000774.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/100x73\/h20180717000774.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/h20180717000774.jpg","size":"567.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hrvatska slavi srebrne 'Vatrene'

 Dan nakon spektakularnog dočeka hrvatskih srebrnih nogometaša u Zagrebu, u utorak su gradovi iz kojih dolaze pojedini "Vatreni" organizirali dočeke za svoje sugrađane.

Lovre Kalinić, Ivan Strinić, Filip Bradarić, Ivan Perišić i Ante Rebić sletjeli su u utorak predvečer u splitsku zračnu luku, odakle su brodom uputili prema splitskoj rivi gdje ih je dočekalo više desetaka tisuća navijača.

Nakon proslave u Splitu petorica "Vatrenih" uputili su se u Imotski, a tu ih je dočekalo mnoštvo navijača iz Imotske krajine, susjedne Hercegovine, Makarske, Vrgorca i drugih mjesta, navodi Hina.

Doček s kopna, mora i iz zraka u utorak navečer priredili su Zadrani svojoj „zadarskoj dici“, Vatrenima Luki Modriću, kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije i najboljem igraču Svjetskog nogometnog prvenstva, Šimi Vrsaljku, Danijelu Subašiću i Dominiku Livakoviću.

Pod transparentom „Evo nas doma, hvala ti Zadre!“, četvorica srebrnih nogometaša pozdravljali su s jedrenjaka „Branimir“ tisuće ljudi okupljenih uz rub Poluotoka i Rive, koji su u središte grada počeli dolaziti još u poslijepodnevnim satima iz svih dijelova Zadarske županije praćeni pjesmom Mladena Grdovića.

Više tisuća Karlovčanki i Karlovčana dočekalo je na Šetalištu Franje Tuđmana Dejana Lovrena, dok je nekoliko tisuća Labinjana, Rapčana, istarskih iseljenika koji žive u SAD-u i turista na rabačkoj rivi pozdravilo srebrnog stopera i budućeg rabačkog zeta Vedrana Ćorluku.

Veselo je bilo i u Varaždinu na dočeku hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i dijelu stručnog stožera reprezentacije.

"Ovo ću ja pamtiti cijeli život – ovo je moj grad, moj Varaždin. Toliko emocija i ljubavi, toliko zajedništva, zaista jedna prekrasna slika. Hvala mom Varaždinu na ovakvom dočeku", rekao je Dalić.

Na pitanje o njegovoj budućnosti za kormilom hrvatske nogometne reprezentacije Dalić nije dao decidan odgovor:
"Nije vrijeme ni mjesto da o tome govorim. Ima nekih stvari koje pamtim, ali nakon ovoga svega moram dobro, dobro razmisliti. I ova slika u Varaždinu... To su trenutci za koje se živi i koje ću pamtiti cijeli život. Umoran sam, ali za ove ljude se mora smoći snage".

Novinare je zanimalo i tko je pozvao Thompsona na proslavu u Zagreb.

"Nemojte mi takva pitanja postavljati. Došli smo se veseliti, nije vrijeme za provokativna pitanja. Kakve pjevače, koje pjevače? To je hrvatska pjesma, 'Lijepa li si'. Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, Nemojte, molim vas, imajte respekta prema ovim ljudima. Nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji je naša himna", odgovorio je Dalić.

Podijelite ovaj članak!