[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/xgtr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/100x73\/xgtr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/xgtr.jpg","size":"62.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Gvardiola: Ostao bih još 10 godina, ali nije vrijeme da pričamo o ugovoru

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da još nije vrijeme za razgovor sa upravom o novom ugovoru i odbacio je spekulacije da će na njegovu budućnost u tom fudbalskom klubu uticati rezultati iz Lige šampiona.

Siti je prethodne sedmice u dvomeču protiv Real Madrida eliminisan u polufinalu Lige šampiona, a to je bilo šesti put da neka Gvardiolina ekipa završi takmičenje u polufinalu najjačeg evropskog takmičenja.

On je u sezonama 2009/2010 i 2011/2012 eliminisan iz polufinala, a sa Bajernom iz Minhena u sezonama 2013/2014, 2014/2015 i 2015/2016. Takođe, šest eliminacija u polufinalu Lige šampiona ima i Žoze Murinjo, po čemu su rekorderi.

Gvardiola ima još nešto više od godinu dana ugovora sa Sitijem, a rekao je da sada nije pravo vrijeme za razgovore o produženju ugovora, pošto se Siti bori za četvrtu šampionsku titulu u Premijer ligi u posljednjih pet sezona.

On je rekao da je eliminacija razočaravajuća, ali da neće uticati na njegovu prošlost i budućnost u klubu.

"Ako produžim ugovor, to će biti na kraju sljedeće sezone. Prije toga, to se neće dogoditi. Prošlo je mnogo godina i moram da vidim kako smo ekipa i mi, kako smo svi zajedno. Znajući to, ostao bih još 10 godina, ali ima vremena za to, apsolutno. Sada nije vrijeme, posebno ove sezone ili tokom sljedeće sezone", rekao je Gvardiola, prenio je Skaj.

Upitan da li bi osvajanje Lige šampiona odredilo njegovu budućnost u Sitiju, španski trener odgovorio je: "Apsolutno ne".

"Takmičimo se izuzetno dobro u Ligi šampiona. U moje vrijeme u Barseloni smo osvojili Ligu šampiona sa sedmoricom igrača koji su došli iz fudbalske akademije. Ništa nije promijenilo moj život. Bio sam srećan. Da, razočaran sam, željeli smo da igramo u finalu, ali to neće promijeniti moju budućnost ili sadašnjost. Razlog zbog kojeg smo došli u Englesku, već je ispunjen. Željeli smo to da uradimo i uradili smo", naveo je.

Dva kola prije kraja takmičenja u Premijer ligi Mančester siti je prvi na tabeli sa 89 bodova, tri više od drugoplasiranog Liverpula. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!