[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/grenell.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/100x73\/grenell.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/24\/grenell.jpg","size":"389.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Grenell traži ukidanje taksi i prekid kampanje protiv kosovske neovisnosti

Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za pregovore Beograda i Prištine Richard Grenell izjavio je u četvrtak da Priština treba povući takse na robu iz središnje Srbije, a Beograd prekinuti kampanju u lobiranju protiv neovisnosti Kosova.

 Grenell je to kazao u Prištini nakon sastanka s liderom Pokreta Samoopredjeljenja Albinom Kurtijem, i pritom istaknuo da ne postoji rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine.

 "Izuzetno je važno da, ako hoćemo napredovati u ekonomskom razvoju, da se taksa od 100 posto ukine. To je nešto što treba ukloniti u isto vrijeme kao i kampanja Srbije u lobiranju protiv neovisnosti Kosova", rekao je Grenell. 

 Obje stvari, dodao je, moraju se dogoditi kako bi se poslovi razvijali i kako bi se kreirala nova radna mjesta za mlade.

 Nakon Prištine, specijalni izaslanik Grenell u petak će se u Beogradu sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!