[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/l-c1c646d4ddb0de3c69ba45cb29a538f6.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/100x73\/l-c1c646d4ddb0de3c69ba45cb29a538f6.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/05\/l-c1c646d4ddb0de3c69ba45cb29a538f6.jpg","size":"149.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Fudbaleri Tuzla Cityja idu na pobjedu u gradskom derbiju

Fudbaleri Tuzla Cityja i Slobode odigrat će novi gradski derbi na Gradskom stadionu u Banovićima u nedjelju sa početkom u 17 sati. 

U prostorijama Tuzla Cityja upriličena je press-konferencija, a pred novi gradski derbi nije bilo zajedničkog obraćanja medijima predstavnika oba kluba. 

– Mislim da smo se dovoljno odmorili i osvježili od nastupa u evropskim utakmicama, i da se sada možemo maksimalno posvetiti domaćem prvenstvu. Gradski derbi sa Slobodom je utakmica u kojoj nema favorita, iako većina nama pripisuje ulogu favorita. To znači da ljudi koji vode ovaj klub rade dobro svoj posao. Sloboda je dosta mlada i potentna ekipa. Gledali smo ih protiv Širokog i mislim da rezultat nije mjerilo konačnog ishoda. Sloboda ima nekoliko mladih i rastrčanih igrača koji dobro reaguju defanzivno. Mislim da uslovi u nedjelju neće biti saveznici ni nama ni Slobodi, ali šta je tu je. Na raspolaganju imamo sve igrače i očekujemo i pobjedu, kazao je trener Dragan Jović.

– Slobodu cijenimo i respektujemo, jer je to klub sa dugom tradicijom i armijom navijača. Međutim, mi želimo da u sezonu uđemo sa pobjedom i tri boda. Jednostavno moramo biti koncentrisani svih 90 minuta, slijediti upute stručnog štaba i rezultat sigurno neće izostati. Ono što nas zanima u ovoj utakmici jeste pobjeda i tri boda - kazao je prvotimac Nebojša Gavrić.

Zbog radova na stadionu Tušanj utakmica Tuzla Cityja i Slobode igra se u Banovićima. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!