[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/01\/l-82ddcfa2b4b265bd4c04d68ad0faf0e3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/01\/100x73\/l-82ddcfa2b4b265bd4c04d68ad0faf0e3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/01\/l-82ddcfa2b4b265bd4c04d68ad0faf0e3.jpg","size":"69.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Hrvatska policija i dalje traga za dvojicom bjegunaca iz riječkog zatvora

Dvojica bjegunaca iz riječkog zatvora još nisu pronađena te se za njima i dalje traga, doznaje se u nedjelju u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Pobjegli su u petak tijekom prijepodnevne šetnje iz ograđenog dvorišta zatvora u Rijeci, navodi Hina.

Prema neslužbenim informacijama, dvojica zatvorenika popeli su se na zid zatvore, visok četiri metra, prešli preko žilet-žice na vrhu zida, te skočili s visine od sedam metara na prostor s vanjske strane zatvora. Sudeći prema tragovima krvi na mjestu prelaska zida, pri tom su ozlijeđeni.

Iz Ministarstva pravosuđa RH ranije je priopćeno da su "prilikom udaljenja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpjele tjelesne ozljede čiji intenzitet nije utvrđen".

"Mjera istražnog zatvora bila im je određena zbog imovinskih delikata. Odmah po događaju o svemu je obaviještena nadležna policijska uprava i sud, a trenutačno je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja", navedeno je iz Ministarstva.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je novinarima izjavio da "policija, naravno, nije odgovorna za sigurnost zatvora ali će učiniti sve i siguran sam da će uspjeti u potrazi i privođenju pravdi tih osoba koje su pobjegle s izdržavanja kazne".

Dvojica bjegunaca boravili su u istražnom zatvoru u Rijeci zbog imovinskih kažnjivih djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!