[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/l-755fb3b4d40d4d0334fca771beb39d55.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/100x73\/l-755fb3b4d40d4d0334fca771beb39d55.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/28\/l-755fb3b4d40d4d0334fca771beb39d55.jpg","size":"97.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Ambasador Čohodarević posjetio Nacionalnu upravu za upravljanje katastrofama Pakistana

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Emin Čohodarević posjetio je danas Nacionalnu upravu za upravljanje katastrofama Pakistana, gdje se susreo sa direktorom Uprave generalom Inam Haider Malikom i njegovim saradnicima.

Na početku posjete, ambasador Čohodarević je sa generalom Malikom obišao Nacionalni operativni centar za vanredne situacije Pakistana i upoznao se sa ciljevima i aktivnostima Nacionalne uprave za upravljanje katastrofama Pakistana, kao i njenom važnom pozicijom u sistemu nacionalne sigurnosti kada je riječ o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Pakistan se ubraja među deset klimatski najosjetljivijih zemalja u svijetu.

Nakon obilaska Centra, održan je radni sastanak na kome je razgovarano o mogućnostima saradnje Bosne i Hercegovine i IR Pakistan u oblasti savremenog upravljanja rizicima od katastrofa, prevenciji, reagovanju i oporavku nakon istih. Ambasador Čohodarević je naglasio da nijedna zemlja nije dovoljno spremna da sama odgovori na razorne nesreće te da je međusobna saradnja u širenju znanja i podsticanju unapređenja u oblasti upravljanja rizicima u vanrednim situacijama važna i neophodna.

Direktor Uprave, general Malik je izrazio spremnost pakistanske strane da se uspostavi saradnja između  Nacionalne uprave za upravljanje katastrofama Pakistana i Sektora za zaštitu i spašavanje, Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!