[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xn.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/100x73\/xn.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xn.jpg","size":"92.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Barela uskoro postaje najplaćeniji italijanski igrač u Seriji A

Fudbaler Intera Nikolo Barela uskoro će potpisati novi ugovor i postaće najplaćeniji italijanski igrač u Seriji A, prenijeli su danas italijanski mediji.

Kako je prenijela Gazeta delo Sport, Barela će imati godišnju platu od sedam miliona eura zajedno sa bonusima.

Njegov sadašnji ugovor ističe u junu 2026. godine, a direktor Pjero Ausilio rekao je prije nekoliko dana da će 27-godišnji fudbaler sredine terena vjerovatno potpisati novi ugovor prije njegovog saigrača Lautara Martinesa.

Gazeta je navela da će Barela potpisati ugovor do juna 2029. godine. On trenutno ima platu od pet miliona eura godišnje, prema novom ugovoru dobiće 6,5 miliona, ali će bonuse lako ispuniti i dostići će sedam miliona eura godišnje.

Kako se navodi, najplaćeniji italijanski fudbaler u Seriji A je Alesandro Bastoni iz Intera, koji trenutno ima 5,5 miliona eura po sezoni, dok fudbaler Juventusa Federiko Kjeza ima pet miliona eura godišnje u Torinu.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!